سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران آغاز شد
آیین افتتاحیه سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران ساعت 16 در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، مراسم افتتاحیه سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم ساعت 16 امروز (29 بهمن ماه) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، آیتالله سیداحمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران، جمعی از مسئولین کشور و جامعه قرآنی جمهوری اسلامی ایران در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
هم به لحاظ فنی سبک مرحله نهایی بالاتر میرود و هم به لحاظ صرفه جویی در هزینهها
آقای محمدی شکیبا مدیر اجرایی مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: بزرگترین رویداد قرآنی جهان اسلام در آستانه رقم خوردن است. آئین افتتاحیه مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، شنبه ۲۹ بهمن ماه، در سالن اجلاس سران با حضور آقای دکتر قالیباف ریاست مجلس شورای اسلامی برگزار شد. وی افزود: اختتامیه نیز چهارشنبه، سوم اسفند، با حضور حجت الاسلام دکتر رئیسی، رئیس جمهور برگزار می شود.شرکت ۸۰ کشور در مرحله مقدماتی این مسابقات
محمدی شکیبا افزود: با رایزنیهایی که توسط همکاران در سازمان اوقاف و امور خیریه انجام شد، ۸۰ کشور در مرحله مقدماتی این مسابقات شرکت کردند. نمایندگان خودشان را معرفی کردند و فایلهای خودشان را ارسال کردند و در مشهد مقدس در مرحله مقدماتی مورد داوری قرار گرفتند.محمدی شکیبا گفت: از این ۸۰ کشور، ۳۳ کشور توانستند به مرحله نهایی راه پیدا کنند که در این ایام به رقابت میپردازند.
مدیر اجرایی مسابقات گفت: در رشته حفظ کل، ۱۳ نفر از آقایان و در رشته حفظ کل بانوان ۱۲ نفر و رشته قرائت ترتیل بانوان ۶ نفر شرکت می کنند. در رشته قرائت ترتیل آقایان ۹ نفر و در رشته قرائت تحقیق آقایان ۱۲ نفر به این مرحله راه پیدا کردند. محمدی شکیبا افزود: اتفاقی که در این مسابقه افتاده است طبق سیاست ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه آقای دکتر خاموشی و رئیس مرکز امور قرآنی آقای مجیدی مهر یک رشته به رشتههای بانوان و رشته ترتیل خوانی بانوان اضافه شده است.
راهیابی ۳۳ کشور به مرحله نهایی
آقای مجیدی مهر، دبیر ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کریم گفت: ۸۰ کشور در سی و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران شرکت کردند و ۳۳ کشور به مرحله نهایی راه یافتند. وی افزود: قرائت منحصر به برادران خواهد بود قرائتها و در بخش خواهران حفظ کل قرآن و برای اولین بار رشته ترتیل اضافه شده است و قبلا در بخش برادران رشته قرائت و حفظ که به عنوان رشتههای باسابقه مسابقات ما بودند، اما رشته ترتیل هم سه دورهای است که برگزار میشود.
استقبال کشورهای اروپایی برای حضور در این مسابقات
مجیدی مهر، دبیر ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کریم گفت: در جلسات کارشناسی که بررسی شد روند حضور اروپاییها در سالهای گذشته، از بعد از نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا، به نظر میرسد رشد خیلی خوبی در حوزه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی رخ داده است. وی افزود: ارتباطاتی که با کشورهای اروپایی برگزار شد مؤید همین موضوع بود و امروز شاهد هستیم از بلژیک، کرواسی، هلند، دانمارک که به مرحله نهایی راه پیدا کردند و تقریبا در ادوار گذشته مسابقات این موضوع بی سابقه بوده است.
استقبال از برگزاری نخستین مسابقات بین المللی ترتیل بانوان
مجیدی مهر گفت: بیش از صددرصد افزایش داشتیم، آمار دقیق خاطرم نیست. اما ۱۱۲ درصد افزایش ثبت نام داشتیم. اگر سال گذشته هزار نفر بوده است امسال ۲ هزار و خوردهای ثبت نام کردند.
برگزاری مجازی مسابقات، باعث کاهش هزینه میلیاردی
دبیر ستاد هماهنگی مسابقات گفت: برگزاری مجازی مسابقات در مرحله مقدماتی باعث کاهش هزینههای این دوره شده است. دبیر ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کریم افزود: یک حجم حدود ۲۰۰-۳۰۰ نفری شرکت کننده در جمهوری اسلامی حاضر میشدند، اما امروز ، هم به لحاظ فنی سبک مرحله نهایی بالاتر میرود و هم به لحاظ صرفه جویی در هزینهها، این سبک و سیاق، عوض شده است. و امروز شاهد صرفه جویی هزینه میلیاردی در برگزاری مسابقات هستیم.
برگزاری مسابقات در دو بخش بانوان و آقایان در سالن اجلاس سران
محمدی شکیبا مدیر اجرایی مسابقات بین المللی قرآن کریم ضمن اشاره به اینکه مراسم افتتاحیه در سالن اجلاس سران است؛ گفت: شرکت کنندگان در بخش بانوان و در بخش آقایان در رده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال هستند. وی افزود: کشورهای اندونزی، الجزایر، افغانستان، بلژیک، بنگلادش، تاجیکستان، ترکیه و تونس مهمترین کشورهای شرکت کننده هستند.
محمدی شکیبا همچنین ضمن اشاره به افزوده شدن رشته ترتیل به رشتههای بانوان خاطرنشان کرد: سیاست افزایش و اضافه شدن یک رشته به مسابقات بانوان باعث شده که چهل و پنجمین دوره مسابقات کشوری که در اهواز در ماه گذشته برگزار شد، ما شاهد استقبال چشمگیری در رشته ترتیل خوانی بانوانی باشیم. و رشته ترتیل بانوان در مسابقات کشوری و بین المللی برگزار و در سطح بالایی شرکت کنندگان با همدیگر رقابت کنند.
جوایز سی و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن
مدیر اجرایی مسابقات گفت: با توجه به سیاستهای مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه ارز از جوایز ما حذف شد. که لبیک به فرمایش مقام معظم رهبری، بابت حذف ارز و احترام بیشتر به پول ملی بود. وی افزود: ما مثل خیلی از کشورهایی که مسابقات برگزار میکنند، پول خودمان را، به متسببین جوایزشان را میدهیم و خودشان اختیار دارند میتواند پول خودش را تبدیل کند.
محمدی شکیبا گفت: برای رشته حفظ کل و رشته قرائت اتفاقی که افتاده است بین جوایز خواهران و برادران هیچ تفاوتی نیست، همه در یک رنج و نفر اول ۱۵۰ میلیون تومان است.
۲۲ داور ایرانی و ۱۰ داور خارجی داوری مسابقات را به عهده دارند
آقای محمدی شکیبا، مدیر اجرایی مسابقات بین المللی قرآن کریم همچنین گفت: در این دوره از مسابقات ما ۳۲ داور داریم. ۲۲ داور ایرانی و ۱۰ داور خارجی هستند. وی افزود: در طول مسابقات برنامههای متنوع فرهنگی، کرسیهای تلاوت و کرسیهای حفظ قرآن کریم و فضا برای کودکان نیز وجود دارد.
این دوره از مسابقات با شعار «یک کتاب، یک امت» شکل گرفته
حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در این مراسم اظهار کرد: مقدمهای بر گزارش روایتی را از مرحوم کلینی در اصول کافی، جلد اول در کتاب عقل و جهل تقدیم میکنم؛ در بخشی از این روایت بلند آمده است: «یا هشام، خدا انبیا و رسولان خودش را بهسمت بندگان مبعوث نکرد، مگر به این جهت که اینها فکر و اندیشهشان منور به نور وحی شود؛ فردی که به دعوت انبیا پاسخ مثبت دهد، نیکوترین فردیست که شناخت بهتری از دیگران دارد؛ کسی که امر خدا را از لحاظ کردار بیشتر آگاه باشد، نیکوتر از سایرین است؛ کسی که عقلش به این وسیله کاملتر شود، در دنیا و آخرت از دیگران پیشی میگیرد».
وی افزود: تذکر این نکته لازم است، فیالواقع جهل در مقابل عقل است؛ یعنی فردی آگاه است اما رفتارش منطبق با رضایت حق نیست و منطبق با فرمان خدا نیست و اهل معصیت و گناه است اما فردی که عمل نیکو داشته باشد و انطباق فعل با قول حسن داشته باشد، این فرد از لحاظ عقلانیت کامل است و در مقابل فردی که چنین عمل نمیکند، جاهلی است ولو اینکه لباس علم به تن کند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: این دوره از مسابقات با شعار «یک کتاب، یک امت» شکل گرفته و اینک شاهد برگزاری مرحله نهایی سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن هستیم؛ در مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات ۱۵۰ شرکتکننده از ۸۰ کشور در رشتههای حفظ کل، قرائت تحقیق و ترتیل شرکت کردند. حجتالاسلام والمسلمین خاموشی با اشاره به اینکه در این دوره از مسابقات برای نخستین بار رشته ترتیل بانوان افزوده شده است، گفت: در مرحله نهایی نیز ۳۳ کشور و ۵۲ شرکتکننده در رشتههای حفظ کل، قرائت تحقیق و ترتیل حضور دارند.
وی از همکاری وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات، جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شهرداری تهران، نهادهای امنیتی و انتظامی، نهاد ریاست جمهوری و وزارت ارشاد در برپایی این دوره از مسابقات تشکر و قدردانی کرد و افزود: اخبار مسابقات بینالمللی قرآن از بسیاری از شبکههای تلویزیونی داخلی و برون مرزی و شبکههای ماهوارهای پوشش داده میشود که از تلاش اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی تشکر ویژه میشود؛ همچنین مسابقات در بستر پیامرسانهای داخلی و پلتفرمهای اینترنتی نیز پوشش داده میشود.
رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه در پایان از مسئولان گذشته اوقاف تشکر کرد و یادآور شد: قطعا با ریلگذاری خوب این مسیر شاهد برگزاری مرحله نهایی سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشورمان هستیم.
همان نقطهای که از سنتهای الهی فاصله گرفتیم و مردم را از مشارکت اثرگذار حذف کردیم، دچار آسیب شدیم
دکتر قالیباف در افتتاحیه سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم گفت: امروز هرکجا در مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی محیط زیستی دچار آسیب شدیم در همان نقطهای است که از سنتهای الهی فاصله گرفتیم و مردم را از گردونه کار و مشارکت اثرگذار حذف کردیم.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی عصر شنبه ۲۹ بهمن، در آیین افتتاحیه سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآنکریم جمهوری اسلامی ایران، ضمن تبریک عید سعید بعثت و آغاز راه رستگاری، گفت: این عید همدلی، همراهی و دلدادگی است که به هر قوم و آیین، هر کجای جهان و به ویژه ملت ایران و شما قرآنیان تبریک و تهنیت میگویم و از اینکه این توفیق نصیب من شد تا در جمع نورانی شما قرآنیان باشم، توفیق و سرافرازی است.
وی ادامه داد: بدون شک مبعث، آغاز تحول برای بشریت است و مبعث در حقیقت زندگی فردی و اجتماعی بشریت را نشان داده و هدایت همه را در این مسیر قرار داده است. آنچه که در بعثت رسول مکرم اسلام(ص) در درجه نخست است؛ دعوت به توحید است. ما باید به این معنا، حکم خدا و خواسته خدا از بندگان را در همه شئونات زندگی خود جاری و ساری کنیم تا توحید بر زندگی ما حاکم باشد.
قالیباف اضافه کرد: بدون شک هنگامی که هر کدام از ما معنای دقیق توحید را درک کنیم و متوجه بشیم باید دست رد به ظالمین، سلطهگران، مستکبران و جباران در دنیا بزنیم و از همه قدرتهای شیطانی و طواغی دوری بجوییم و در همه شئونات فردی و جمعی با این شاخصه حرکت کنیم. همانطور که نبی مکرم اسلام(ص) تمام انحصارها را شکست و تمام ناممکنها را محقق کرد. ایشان در عصر جاهیلت برانگیخته شد و با جهل، جاهلیت و فکر جاهلی مبارزه کرد و امتی با فضیلت را بنا نهاد.
وی تصریح کرد: در حقیقت جامعه نبوی قفل بسیاری از این انحصارها(هم سلطه طواغیت، هم جهل و نادانی، هم بتپرستی، انحصارطلبی اقتصادی، اشرافیگری، هم بیتوجهی به محرومان و مستضعفان و بیتوجهی به زنان جامعه در آن عصر) را شکست. رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حقیقت هر کسی که بتواند این غل و زنجیر را از خود جدا کند آن موقع است که میتواند جز به خدا به چیز دیگری نیندیشد. بعثت تکیه بر قرآن برای راه رستگاری، موفقیت در زندگی و راه عاقبت به خیری است.
وی افزود: پیامبر اسلام(ص) به عنوان خاتم انبیاء و آخرین فرستاده حق برای بشریت مبعوث شدند که بتوانند پیام الهی را از طریق معجزه قرآن به بشریت منتقل کنند؛ «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ...» قالیباف بیان کرد: این منت و ارزش بزرگی است که خداوند تبارک و تعالی در رسالت و در ولایت به همه بندگان، به ویژه به ما مسلمانان و پیروان مکتب قرآن و محبان اهل بیت(ع) قرار داده است. امروزه وظیفه همه ما علاوه بر حفظ کردن آیات قرآن، ترتیل و قرائت قرآن (که بسیار ارزشمند و ستودنی است) این است که بتوانیم ترویج پیامهای آسمانی قرآن را انجام دهیم و به آنها جامه عمل بپوشانیم.
وی ادامه داد: اهمیت چنین مجالس قرآنی در این است که بتواند پیام صلح، دوستی و مودت را به جهانیان منعکس کند و باید آزادی، استقلال، رشد و تعالی، وحدت و همدلی، حامی مظلوم بودن و خصم ظالم بودن را به دنیا منعکس کند و ما باید به دنبال توسعه چنین فرهنگی در جامعه مسلمانان و آزادگان جهان باشیم. قالیباف یادی از امام راحل و شهدای انقلاب کرد، گفت: امام(ره) جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت و شهدای گرانقدر در همین مسیر و مبتنی بر فرهنگ قرآنی و سنت الهی و با تکیه بر فرهنگ اهلبیت(ع) تلاش کردند و دین، فرهنگ قرآنی، اسلام و عزت مسلمانان را دراین عصر احیای مجدد کردند.
وی افزود: امروز مدیون شهدا و امام شهدا هسیتم که با منطق بعثت و قرآن، انقلاب اسلامی را پایهگذاری کردند. این انقلاب مبتنی بر سنتهای الهی پیش رفت و نشان داد که دین برای زندگیست و دین یک امر فردی و شخصی نیست. دین جامعیت دارد، بنابراین امام(ره) اسلام ناب محمدی را در متن واقعیت تحقق بخشیدند و از همین جاست که اساساً دشمنی با انقلاب اسلامی شروع میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از آغاز بعثت و با مفاهیم قرآنی و بیانهای رسول مکرم اسلام(ص) دیدیم که چگونه احزاب، طواغیت و جاهلیت جمع شدند و در مقابل اسلام یک جبهه شدند. امروز مبنای نظام مقدس جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی برای استقلال، آزادی و مبارزه با ظلم است و طبیعی است که ظالمان همیشه در مقابل انقلاب اسلامی بایستند و نخواهند که ما استقلال و آزادی داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما هم باید تلاش کنیم که مبتنی بر سنتهای الهی و با توجه به مردم _ مردمی که انقلاب بدون آنها معنا و مفهمومی ندارد _ بتوانیم تولید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت کنیم و در این راه که راه امام، شهدا، مکتب قرآن و مکتب اهلبیت(ع) است، بتوانیم در مسیری که مقام معظم رهبری برای ما تبیین می فرمایند، پیش رویم و بتوانیم در حقیقت از مستضعفان حمایت کنیم و محرومان را مورد توجه قرار دهیم و این فرصت را مغتنم شماریم.
قالیباف اضافه کرد: تا به امروز انقلاب اسلامی در این مسیر حرکت کرده و بر این باورهای قرآنی اصرار ورزیده است و البته که با افتخار هزینههای سنگینی را پرداخت کرده است اما ما مطمئن هستیم که نصرت الهی شامل حال آنهایی است که در مسیر الهی مطمئن گام برداشتهاند و پیش میروند. وی ادامه داد: بدون شک ملتها با فهم قرآن و عمل به قرآن عزت و منزلت پیدا میکنند و میتوانند رفاه و آسایش پیدا کنند و میتوانند تولید معرفت و علم داشته باشند و به پیشرفت دست پیدا کنند اما آنچه مهمتر است اینست که ما در سایه قرآن و مکتب الهی با وحدت و همدلی، جامعه مسلمانان را توسعه دهیم و به این به عنوان یک اصل توجه کنیم.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: امروزه وحدت و همدلی مسلمانان مهمتر و افزونتر از هر مزیت دیگری است. امروز ما شاهدیم که در میان کشورهای اسلامی و در منطقه جنوب غرب آسیا، رژیم صهیونیستی کودککش، چگونه برای از بین بردن وحدت مسلمان تلاش میکند و بین دولتهای اسلامی اختلاف ایجاد میکند و چگونه تلاش میکند که هزینه ارتباط با رژیم صهیونیستی را کاهش دهد.
وی تأکید کرد: قدرت و عزت در تلاش و وحدت است؛ «وَأَطِیعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا» اگر از آنها فاصله بگیریم از هر اختلافی و در تنازعات، شکوه و عظمت امت اسلامی از بین خواهد رفت و این درسی است که باید در این روز عزیز، روز مبعث و برانگیختگی، توجه کنیم. بدون شک ما باید بدانیم و تردید نکنیم هنگامی که بر پایه و اساس تزکیه و تعلیم و حکمت، مبتنی بر معنویت، عقلانیت و عدالت گام بر میداریم به رستگاری میرسیم.
قالیباف با اشاره به اینکه همواره کفار و منافقان و جاهلیان علیه اسلام و مکتب قرآن بودهاند، اضافه کرد: چنانکه در حوزه روابط بینالملل و مسائل مختلف شاهد هستیم، بدون شک آنهایی که در مسیر الهی حرکت میکنند، یارگیری میکنند و از حامیان مستضعفان هستند. همانطور که امام خمینی(ره) فرمودند «افرادی با انقلاب اسلامی تا آخر خط همراه هستند که طعم استضعاف و محرومیت را کشیده باشند».
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اینجاست که صف مؤمنان از منافقان جدا میشود، بیان کرد: اینجاست که منافقان تردید میکنند. در حقیقت آنها اعتقادی به باورهای الهی ندارند و وعدههای خدا و رسول خدا(ص) را خلاف میدانند. «مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا». مؤمنان در اینجا گفتند این حرف خدا و رسول خداست و ایمان و قدرت آنها افزوده شد و در آن تردید نکردند البته که در راه خدا تلاش کردن، سخت است.
همینجاست که تا صف مؤمنان و منافقان و کفار از هم جدا نشود و آنها در برابر خدا امتحان پس ندهند، موفقیت و پیروزی نصیب آنها نمیشود. وی ادامه داد: این تفسیر بعثت، مسیر الهی و باور به مسیر اسلام اصیل و مکتب اهلبیت(ع) است که انتهای هر سختی شیرینی است و تا زمانی که در صراط مستقیم و متکی بر فرهنگ قرآن و عاشورایی حرکت میکنیم، تردید در ما راه نداد.
قالیباف اضافه کرد: اما این را به تجربه عرض میکنم، امروزه هر جا _ در مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و محیط زیستی _ در انقلاب اسلامی دچار آسیب شدیم به دلیل فاصلهگیری از سنتهای الهی بوده، چرا که مردم را از گردنه کار و مشارکت اثرگذار و کارامد حذف کردیم؛ آنجایی که دل به حرف و کلام رهبری ندادیم و آنجایی که دل و عشق خدمت به این مردم - که دیدید در ۲۲ بهمن چگونه پای انقلابشان ایستادهاند - ندادهایم و از آنها فاصله گرفتهایم. وی تصریح کرد: ما در برخی از تصمیمها، حرکات و برنامهریزیها به عقلانیت متصل به وحی توجه نکردهایم و حال آنکه راه موفقیت، راه امام(ره)، راه شهدا و مکتب قرآن و راه مکتب اهل بیت(ع) است.
یادآور میشود مرحله نهایی سیونهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با حضور ۵۲ شرکتکننده از ایران و ۳۳ کشور دیگر در دو بخش بانوان و آقایان و در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن برگزار میشود. مراحل مقدماتی این مسابقات طی ماههای گذشته با شرکت نمایندگانی از ۸۲ کشور به صورت مجازی برپا شده است.
جهاد بزرگ برای تحقق مطالبات قرآنی رهبر انقلاب آغاز شده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین افتتاحیه سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران گفت: جهاد بزرگ برای تحقق مطالبات رهبری در دولت مردمی به راه افتاده است؛ چنانکه امروزه در کنار مسابقات قرآن در بخشهای مختلف کشور کاروانهای قرآنی جهادگونه روستا به روستا و شهر به شهر برای آموزش و تربیت مربیان قرآنی درحال حرکت است.
به گزارش روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (29 بهمن) در آیین افتتاحیه سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به آیه دوم سوره مبارکه «جمعه»؛ «... یُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ»، اظهار کرد: عید بزرگ مبعث از جهات مختلف برای ما به ویژه در دوره حاضر، معانی متعددی را تداعی میکند.
وی ادامه داد: اگر «بعثت» را برانگیختن انسان کامل برای برقرار عدل، قسط، عدالت و عقلانیت در کره زمین بدانیم، ما این افتخار را داشتیم که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جنس جدیدی از بعثت نبوی را تجربه کنیم؛ اگر پیامبر نور، پیامبر عظیمالشأن ما، در دوره سیاهی و ظلمت برای بشریت، پیام نور و رهایی آورد، بعد از ۱۴ قرن، انقلاب اسلامی ایران بعثتی دوباره برای رهایی بشریت از ظلمات، جهل و طواغی زمان بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیام بعثت، همیشگی است و امام راحل عظیم الشأن(ره) با اقتدا به جد بزرگوارش، این نهضت بزرگ و بعثت جدید را در دوره معاصر پایهگذاری کرد و خودشان را مخاطب این دعوت و امر الهی یافتند؛ «قُلْ إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنى وَ فُرادى».
اسماعیلی تصریح کرد: امام عظیمالشأن(ره) در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۳ در مکتوبهای که در کتابخانه وزیری یزد نگهداری میشود، در تحلیل اوضاع این نامه مهم و یادداشت تاریخی را با این آیه شروع کردند. نهضت امام(ره) از جنس بعثت بود و نه از جنس انقلابها در جامعهشناسی سیاسی جدید و انقلاب اسلامی تطابقی با این مباحث ندارد.
وی افزود: انقلاب اسلامی با پیام قرآن آمده تا انسان را از جهل و بندگی طواغی، نجات دهد. ما در ایام بهمن ماه هستیم؛ ایام بهمن و تقارن با این بعثت بزرگ برای ما بسیار معنادار است و خدا را شاکریم که با نهضت امام راحل (ره) و مجاهدت شهدای بزرگ نهضت ۶۰ ساله امام (نهضتی که از مهرماه ۱۳۴۱ آغاز شد) و در ایام فاطمیه انقلاب فاطمیون حدوث کرد و با رشادت بزرگان و الهام از پیام سیدالشهدا(ع) تاکنون باقیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه انقلاب ما، انقلابی حسینی است، خاطرنشان کرد: این انقلاب با قرآن و پیام قرآن با مردم و جهانیان سخن میگوید. اسماعیلی گفت: برگزاری سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم که تنه میزند به سالهای پربرکت انقلاب اسلامی، نشان میدهد که این انقلاب از ابتدا با چه ماهیتی آغاز شده و با چه ماهیتی باید ادامه پیدا کند.
وی با تأکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در مواقع مختلف بر این مواضع تأکید داشتند که انقلاب ما قرآنی است و با زنده نگه داشتن قرآن در زندگی روزمره تداوم مییابد، افزود: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دوستان در سازمان اوقاف و امور خیریه خودمان را مخاطب مطالبات رهبری میدانیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: جهاد بزرگ برای تحقق مطالبات رهبری در دولت مردمی به راه افتاده است؛ چنانکه امروزه در کنار مسابقات قرآن در بخشهای مختلف کشور کاروانهای قرآنی جهادگونه روستا به روستا و شهر به شهر برای آموزش و تربیت مربیان قرآنی درحال حرکت است.
اسماعیلی با تأکید بر اینکه قرآن در صدر برنامههای فرهنگی هنری دولت است، گفت: تلاش کردیم قرآن را محور تمام برنامهریزیها قرار دهیم؛ قرآن را در عرض سایر برنامهها نمیدانم بلکه قرآن در رأس برناهای ماست و امیدواریم در طول مدت آینده اتفاق مبارکی را در صحنه تعلیم قرآنی و در صحنه حفظ قرآن شاهد باشیم. وی در پایان از افرادی که در اجرای بهینه سی و نهمین دوره مسابقات، نقشآفرینی کردهاند، تشکر و قدردانی کرد.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}